Vlaams Sinfonietta premieres ‘Folk Songs’ on October 3

Vlaams Sinfonietta with Olga Romanko, soprano
Raf de Keninck, conductor

The Vlaams Sinfonietta has commissioned me and 4 other composers to compose new pieces based on folk songs from our respective countries. The project is inspired by Luciano’s 1964 piece titled ‘Folk Songs’, a cycle of 11 songs based on folk songs from different countries, which will also be on the program. Premiere on October 3. More information here.

Vlaams Sinfonietta o.l.v. Raf De Keninck
M.m.v. Olga Romanko, sopraan

In 1964  schreef Luciano Berio zijn “Folk Songs”: een cyclus van elf liederen, deels bestaande volksliederen die in een eigentijds ritmisch en harmonisch jasje gestoken werden, deels nieuwe composities, geïnspireerd op volksmuziek uit Sardinië, Armenië, de USA,…

Een zevenkoppig ensemble becommentarieert de melodie van de mezzo-sopraan.

Vlaams Sinfonietta trekt dit idee open naar de multiculturele realiteit van onze samenleving. Componisten uit de landen van herkomst van veel van onze “nieuwe Belgen” gaan aan de slag met volksliederen uit het land waar hun roots liggen: Nederland, Griekenland, Koerdistan, USA, Turkije.

Orchestra, Upcoming

TAGS: